acrylnagels in 'natural look' of 'french'

DE MOOISTE ACRYLNAGELS.

Acrylnagels zijn harder dan gelnagels en hierdoor minder kwetsbaar. 

Ben jij benieuwd welke nagels het beste bij jou passen? Neem dan contact op voor advies.

alles over

acrylnagels

Zijn je eigen nagels niet sterk genoeg? Dan kun je in plaats van voor een gellak, kiezen voor acrylnagels. Er wordt tijdens de behandeling een versteviging of verlenging gemaakt van acryl.

Acrylnagels is de hardste en stevigste vorm van nagelversteviging of nagelverlenging.

Acryl kan worden gebruikt voor een nagelverlenging en voor een nagelversteviging. Eerst worden de nagels en handen klaargemaakt voor de behandeling, middels een mini-manicure. Daarna worden de nagels lichtjes gevijld zodat de acryl beter hecht op het nagelbed. Wanneer je hebt gekozen voor nagelverlenging (ook wel kunstnagels of nepnagels genoemd) worden nu de sjablonen of nageltips geplaatst.

Vanaf dat moment beginnen jouw nieuwe nagels vorm te krijgen. De acrylpoeder en de vloeistof worden gemengd tot een bolletje en aangebracht op de nagel en gevormd tot de juiste vorm en lengte en tot slot in de juiste vorm gevijld.

Je kunt kiezen uit:

  • Natural look (mooi natuurlijke roze kleur).
  • French look.
  • 30 kleuren gellak.

Voor een acrylnagel behandeling reserveren wij 60 tot 90 minuten. Het kan iets korter of iets langer duren. Afhankelijk wat er op de nagels zit bij binnenkomst en of je kiest voor ESSIE gellak, een ‘natural’- of een ‘french’ look als finish.

Wanneer alle nagels zijn voorzien van acryl kies je de vorm van jouw kunstnagels. Kies je voor ronde nagels, mountain peak of almond? Het kan allemaal! In de nagelsalon zijn voorbeelden aanwezig, zodat je een goede keuze kan maken. Vervolgens worden alle nagels nauwkeurig tot dezelfde lengte en naar dezelfde vorm gevijld. Een French manicure wordt nu afgemaakt met (twee lagen) shiny top coat. Deze lak zorgt voor een mooie natuurlijke glans en ultieme stevigheid.

Heb je voor naturel gekozen? Dan kan je de nagels lakken met een shiny of matte top coat. Wil je een ander kleurtje dan de licht roze kleur van acryl? Kies dan uit het ruime assortiment ESSIE nagellakjes.  Deze gelnagellak wordt in twee lagen aangebracht voor een mooie en gelijkmatige dekking. De gellak wordt vervolgens afgelakt met een top coat naar wens; mat of glanzend.

Ons advies: laat acrylnagels altijd verwijderen door een professional. Doe je dit niet, heb je kans dat je de nagels onnodig belast met chemische producten, dat je nagelriemen scheuren of dat je de verkeerde oplosmiddelen gebruikt waardoor er altijd deeltjes van de lak achterblijven op de nagel.

Als je acrylnagels bij Nail Atelier laat verwijderen worden je nagels na het verwijderden behandeld met een nagelverzorgende lotion en nagelriemolie.

Acrylnagels zijn uitermate geschikt als je van jezelf slechte nagels hebt. Heb je gewoon goede, stevige nagels? Dan kan je wellicht beter kiezen voor een gellak.

Twijfel je en ben je benieuwd of jouw nagels geschikt zijn voor gel? Neem dan contact met ons op voor advies.

Tijdens je zwangerschap adviseer ik liever geen acryl. Er zijn geen harde bewijzen dat het schadelijk is voor moeder of baby, maar om geen enkel risico te lopen adviseer ik graag onze andere opties.

Beide producten hebben voordelen en nadelen.

Gelnagels zien er het meest natuurlijk uit, omdat ze wat dunner – en daardoor buigzamer – zijn dan acrylnagels. 

Acrylnagels hebben weer het grote voordeel dat de nagels veel harder zijn en daardoor minder snel scheuren.

Hieronder vind je een voorbeeld van een ‘French’ manicure. De typische roze nagels met een wit randje aan de bovenkant. 

We maken gelijk een afspraak voor drie weken later. Dat is het beste moment om de nagels bij te vullen. De nagels worden helemaal vlak gemaakt en weer opnieuw gezet. Je kan uiteraard weer kiezen voor een andere vorm, een ander kleurtje gelnagellak en top coat. Het is verstandig om de acrylnagels na een tijdje weer te verwijderen. Het is af te raden om zelf de nagels te verwijderen, het zorgt voor onnodig veel schade aan het nagelbed. In de salon worden de nagels zorgvuldig verwijderd met behulp van de juiste removers en een nagelfrees.

Nadat de nagels verwijderd zijn krijg je een volledige nagelverzorging die ervoor zorgt dat de nagels weer zo snel mogelijk in goede conditie zijn. Breekt er een nagel in de tussentijd? Dat is natuurlijk heel vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken om de afgebroken of gescheurde nagel tussentijds te repareren.

BIJVULLEN, REPAREREN & VERWIJDEREN

Mini-manicure

Alle behandelingen zijn inclusief een mini-manicure. Eerst worden de handen schoongemaakt met een desinfecterend middel. Daarna worden de nagelriemen opgerekt en teruggeduwd zodat de nagelriemen los komen van de nagel. Dan worden de nagelriemen nog voorzien van een speciale olie die zorgt dat de nagelriemen mooi soepel blijven.

De hygiëne van de salon vinden we erg belangrijk bij Nail Atelier. Zeker in deze tijd!

De handen, van zowel de nagelstyliste als van jou, worden voorafgaand aan iedere behandeling gedesinfecteerd. De styliste draagt gedurende de nagelbehandeling altijd handschoenen en heeft iedere klant haar eigen set nagelvijlen.

Alle stof en nare geurtjes van de acryl worden direct afgezogen. De koolstoffilters van deze afzuiging zijn speciaal ontwikkeld met het oog op hygiëne en veiligheid (CE certified).

Hygiëne