Gelnagels in 'natural look' of 'french'

Gelnagels. Versteviging of verlenging!

Gelnagels worden over het algemeen gezien als de meest natuurlijke vorm van kunstnagels. Gelnagels zijn vanwege de flexibiliteit ook zeer geschikt voor een versteviging van de natuurlijke (dunne) nagels.

alles over

gelnagels

Zijn je eigen nagels niet sterk genoeg? Dan kun je in plaats van voor een gellak, kiezen voor gelnagels. Er wordt tijdens de behandeling een versteviging of verlenging gemaakt van een speciale gel.

Gelnagels wordt gezien als de meeste natuurlijke vorm van nagelversteviging of nagelverlenging (kunstnagels). 

Een nieuwe set gelnagels zetten begint met een mini-manicure. De nagels worden goed gereinigd en gevijld zodat de gel goed blijft zitten. Wanneer je hebt gekozen voor een nagelverlenging, is dit het moment waarop de sjablonen of de nageltips worden geplaatst. Na deze handeling bepaal je of je voor French manicure gaat, een roze nagelbed met een wit randje, voor naturel nagels of toch een gellak.

Voor een gelnagel behandeling reserveren wij ongeveer 60 minuten. Het kan iets korter of iets langer duren. Afhankelijk wat er op de nagels zit bij binnenkomst en of je kiest voor ESSIE gellak, een ‘natural’- of een ‘french’ look als finish.

Wanneer de gel is aangebracht worden de nagels gevijld in de vorm die je het liefste hebt. French nagels worden behandeld met twee lagen transparante lak voor een glimmende of matte look. Naturel nagels kan je eventueel nog voorzien van een gellak naar keuze. Dit hoeft niet per sé. De gel is lichtroze van kleur en geeft een zeer natuurlijke uitstaling. Er wordt wel altijd een top coat naar keuze aangebracht. Kies je voor een kleur? Dan wordt de gellak in twee lagen aangebracht voor een mooie en gelijkmatige dekking, waarna deze wordt afgewerkt met een top coat.

Ons advies: laat gelnagels altijd verwijderen door een professional. Doe je dit niet, heb je kans dat je de nagels onnodig belast met chemische producten, dat je nagelriemen scheuren of dat je de verkeerde oplosmiddelen gebruikt waardoor er altijd deeltjes van de lak achterblijven op de nagel.

Als je gelnagels bij Nail Atelier laat verwijderen worden je nagels na het verwijderden behandeld met een nagelverzorgende lotion en nagelriemolie.

Wij zien geen redenen om geen gelnagels te nemen. Ook voor vrouwen die zwanger zijn is er geen gezondheidsrisico voor moeder of baby.

Twijfel je en ben je benieuwd of jouw nagels geschikt zijn voor gel? Neem dan contact met ons op voor advies.

Beide methoden hebben voordelen en nadelen.

Gelnagels zien er het meest natuurlijk uit, omdat ze wat dunner – en daardoor buigzamer – zijn dan acrylnagels. 

Acrylnagels hebben weer het grote voordeel dat de nagels veel harder zijn en daardoor minder snel scheuren en/of breken.

Hieronder vind je een voorbeeld van een ‘French’ manicure. De typische roze nagels met een wit randje aan de bovenkant. 

We maken gelijk een afspraak voor drie weken later. Dat is het beste moment om de nagels bij te vullen. De nagels worden helemaal vlak gemaakt en weer opnieuw gezet. Je kan uiteraard weer kiezen voor een andere vorm, een ander kleurtje gelnagellak en top coat. Het is verstandig om de acrylnagels na een tijdje weer te verwijderen. Het is af te raden om zelf de nagels te verwijderen, het zorgt voor onnodig veel schade aan het nagelbed. In de salon worden de nagels zorgvuldig verwijderd met behulp van de juiste removers en een nagelfrees.

Nadat de nagels verwijderd zijn krijg je een volledige nagelverzorging die ervoor zorgt dat de nagels weer zo snel mogelijk in goede conditie zijn. Breekt er een nagel in de tussentijd? Dat is natuurlijk heel vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken om de afgebroken of gescheurde nagel tussentijds te repareren.

BIJVULLEN, REPAREREN & VERWIJDEREN

Mini-manicure

Alle behandelingen zijn inclusief een mini-manicure. Eerst worden de handen schoongemaakt met een desinfecterend middel. Daarna worden de nagelriemen opgerekt en teruggeduwd zodat de nagelriemen los komen van de nagel. Dan worden de nagelriemen nog voorzien van een speciale olie die zorgt dat de nagelriemen mooi soepel blijven.

De hygiëne van de salon vinden we erg belangrijk bij Nail Atelier. Zeker in deze tijd!

De handen, van zowel de nagelstyliste als van jou, worden voorafgaand aan iedere behandeling gedesinfecteerd. De styliste draagt gedurende de nagelbehandeling altijd handschoenen en heeft iedere klant haar eigen set nagelvijlen.

Alle stof en nare geurtjes van de acryl worden direct afgezogen. De koolstoffilters van deze afzuiging zijn speciaal ontwikkeld met het oog op hygiëne en veiligheid (CE certified).

Hygiëne