Alle vragen en antwoorden.
Nail Atelier Sassenheim.

VRAAG & ANTWOORD

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen en de antwoorden. Heb je een vraag en staat deze er niet tussen? Neem dan contact op!

VRAAG & ANTWOORD

Gellak

Wanneer je mooie stevige nagels hebt, kun je kiezen voor een gellak van ESSIE. In de nagelstudio van Nail Atelier vind je minimaal 30 verschillende kleuren.

Wanneer de lak is uitgehard onder de CCFL UV LED lamp zal de gellak ongeveer 3 weken blijven zitten. Na deze drie weken kun je de nagellak laten verwijderen en opnieuw laten aanbrengen.

Alle lakken die in de salon gebruikt worden bieden versteviging, zodat de eigen nagels kunnen groeien zonder dat ze scheuren en/of afbreken.

Voor een gellak behandeling reserveren wij ongeveer 30 minuten. Het kan iets korter of iets langer duren. Afhankelijk wat er op de nagels zit bij binnenkomst. 

Je kan voor gellak kiezen als je je eigen nagels verder wil laten groeien. De gellak geeft jouw eigen nagels een goede versteviging en natuurlijk een mooie kleur naar keuze. 

De gellak blijft ongeveer 3 weken zitten!

Wil je gelijk langere nagels? Dan kun je kiezen voor nagelverlenging van gel of acryl. Of zijn je nagels niet stevig genoeg? Kies dan voor een nagelversteviging van gel of acryl.

Wij adviseren geen gellak bij hele slechte nagels. In dat geval adviseren wij een nagelversteviging van gel of acryl.

Twijfel je en ben je benieuwd of jouw nagels geschikt zijn voor gellak? Neem dan contact met ons op voor advies.

Gellak tijdens de zwangerschap is geen probleem. Zowel de gellak als de behandeling in de nagelsalon brengen geen gezondheidsrisico’s met zich mee voor moeder of kind. 

Ons advies: laat gellak altijd verwijderen door een professional. Doe je dit niet, heb je kans dat je de nagels onnodig belast met chemische producten, dat je nagelriemen scheuren of dat je de verkeerde oplosmiddelen gebruikt waardoor er altijd deeltjes van de lak achterblijven op de nagel.

Als je gellak bij Nail Atelier laat verwijderen worden je nagels na het verwijderden behandeld met een nagelverzorgende lotion en nagelriemolie.

VRAAG & ANTWOORD

Gelnagels

Zijn je eigen nagels niet sterk genoeg? Dan kun je in plaats van voor een gellak, kiezen voor gelnagels. Er wordt tijdens de behandeling een versteviging of verlenging gemaakt van een speciale gel.

Gelnagels wordt gezien als de meeste natuurlijke vorm van nagelversteviging of nagelverlenging (kunstnagels). 

Een nieuwe set gelnagels zetten begint met een mini-manicure. De nagels worden goed gereinigd en gevijld zodat de gel goed blijft zitten. Wanneer je hebt gekozen voor een nagelverlenging, is dit het moment waarop de sjablonen of de nageltips worden geplaatst. Na deze handeling bepaal je of je voor French manicure gaat, een roze nagelbed met een wit randje, voor naturel nagels of toch een gellak.

Voor een gelnagel behandeling reserveren wij ongeveer 60 minuten. Het kan iets korter of iets langer duren. Afhankelijk wat er op de nagels zit bij binnenkomst en of je kiest voor ESSIE gellak, een ‘natural’- of een ‘french’ look als finish.

Wanneer de gel is aangebracht worden de nagels gevijld in de vorm die je het liefste hebt. French nagels worden behandeld met twee lagen transparante lak voor een glimmende of matte look. Naturel nagels kan je eventueel nog voorzien van een gellak naar keuze. Dit hoeft niet per sé. De gel is lichtroze van kleur en geeft een zeer natuurlijke uitstaling. Er wordt wel altijd een top coat naar keuze aangebracht. Kies je voor een kleur? Dan wordt de gellak in twee lagen aangebracht voor een mooie en gelijkmatige dekking, waarna deze wordt afgewerkt met een top coat.

Ons advies: laat gelnagels altijd verwijderen door een professional. Doe je dit niet, heb je kans dat je de nagels onnodig belast met chemische producten, dat je nagelriemen scheuren of dat je de verkeerde oplosmiddelen gebruikt waardoor er altijd deeltjes van de lak achterblijven op de nagel.

Als je gelnagels bij Nail Atelier laat verwijderen worden je nagels na het verwijderden behandeld met een nagelverzorgende lotion en nagelriemolie.

Wij zien geen redenen om geen gelnagels te nemen. Ook voor vrouwen die zwanger zijn is er geen gezondheidsrisico voor moeder of baby.

Twijfel je en ben je benieuwd of jouw nagels geschikt zijn voor gel? Neem dan contact met ons op voor advies.

Beide methoden hebben voordelen en nadelen.

Gelnagels zien er het meest natuurlijk uit, omdat ze wat dunner – en daardoor buigzamer – zijn dan acrylnagels. 

Acrylnagels hebben weer het grote voordeel dat de nagels veel harder zijn en daardoor minder snel scheuren en/of breken.

Hieronder vind je een voorbeeld van een ‘French’ manicure. De typische roze nagels met een wit randje aan de bovenkant. 

VRAAG & ANTWOORD

Acrylnagels

Zijn je eigen nagels niet sterk genoeg? Dan kun je in plaats van voor een gellak, kiezen voor acrylnagels. Er wordt tijdens de behandeling een versteviging of verlenging gemaakt van acryl.

Acrylnagels is de hardste en stevigste vorm van nagelversteviging of nagelverlenging.

Acryl kan worden gebruikt voor een nagelverlenging en voor een nagelversteviging. Eerst worden de nagels en handen klaargemaakt voor de behandeling, middels een mini-manicure. Daarna worden de nagels lichtjes gevijld zodat de acryl beter hecht op het nagelbed. Wanneer je hebt gekozen voor nagelverlenging (ook wel kunstnagels of nepnagels genoemd) worden nu de sjablonen of nageltips geplaatst.

Vanaf dat moment beginnen jouw nieuwe nagels vorm te krijgen. De acrylpoeder en de vloeistof worden gemengd tot een bolletje en aangebracht op de nagel en gevormd tot de juiste vorm en lengte en tot slot in de juiste vorm gevijld.

Je kunt kiezen uit:

  • Natural look (mooi natuurlijke roze kleur).
  • French look.
  • 30 kleuren gellak.

Voor een acrylnagel behandeling reserveren wij 60 tot 90 minuten. Het kan iets korter of iets langer duren. Afhankelijk wat er op de nagels zit bij binnenkomst en of je kiest voor ESSIE gellak, een ‘natural’- of een ‘french’ look als finish.

Wanneer alle nagels zijn voorzien van acryl kies je de vorm van jouw kunstnagels. Kies je voor ronde nagels, mountain peak of almond? Het kan allemaal! In de nagelsalon zijn voorbeelden aanwezig, zodat je een goede keuze kan maken. Vervolgens worden alle nagels nauwkeurig tot dezelfde lengte en naar dezelfde vorm gevijld. Een French manicure wordt nu afgemaakt met (twee lagen) shiny top coat. Deze lak zorgt voor een mooie natuurlijke glans en ultieme stevigheid.

Heb je voor naturel gekozen? Dan kan je de nagels lakken met een shiny of matte top coat. Wil je een ander kleurtje dan de licht roze kleur van acryl? Kies dan uit het ruime assortiment ESSIE nagellakjes.  Deze gelnagellak wordt in twee lagen aangebracht voor een mooie en gelijkmatige dekking. De gellak wordt vervolgens afgelakt met een top coat naar wens; mat of glanzend.

Ons advies: laat acrylnagels altijd verwijderen door een professional. Doe je dit niet, heb je kans dat je de nagels onnodig belast met chemische producten, dat je nagelriemen scheuren of dat je de verkeerde oplosmiddelen gebruikt waardoor er altijd deeltjes van de lak achterblijven op de nagel.

Als je acrylnagels bij Nail Atelier laat verwijderen worden je nagels na het verwijderden behandeld met een nagelverzorgende lotion en nagelriemolie.

Acrylnagels zijn uitermate geschikt als je van jezelf slechte nagels hebt. Heb je gewoon goede, stevige nagels? Dan kan je wellicht beter kiezen voor een gellak.

Twijfel je en ben je benieuwd of jouw nagels geschikt zijn voor gel? Neem dan contact met ons op voor advies.

Tijdens je zwangerschap adviseer ik liever geen acryl. Er zijn geen harde bewijzen dat het schadelijk is voor moeder of baby, maar om geen enkel risico te lopen adviseer ik graag onze andere opties.

Beide producten hebben voordelen en nadelen.

Gelnagels zien er het meest natuurlijk uit, omdat ze wat dunner – en daardoor buigzamer – zijn dan acrylnagels. 

Acrylnagels hebben weer het grote voordeel dat de nagels veel harder zijn en daardoor minder snel scheuren.

Hieronder vind je een voorbeeld van een ‘French’ manicure. De typische roze nagels met een wit randje aan de bovenkant. 

VRAAG & ANTWOORD

NAGELBIJT- ARRANGEMENT

NAGELBIJTARRANGEMENT

Het nagelbijtarrangement werkt snel en effectief. De – vaak in slechte staat verkerende nagels – worden keihard gemaakt met een speciale acryl. Dit houden we gedurende een periode van 10 weken heel goed bij, zodat jij niet meer kan nagelbijten.

Na enkele weken ben je de gewoonte van het nagelbijten kwijt én zijn je natuurlijke nagels aangesterkt

Het nagelbijtarrangement duurt 10 weken en bevat 6 behandelingen. Bekijk hier de exacte planning.

Het nagelbijtarrangement duurt 10 weken en bevat 6 behandelingen. De tijd per behandeling is op voorhand niet te geven, omdat dit per persoon verschilt.

Het nagelbijtarrangement kost €175.

Bij de eerste behandeling moet het eerste deel van €100 betaald worden. Voorafgaand van behandeling vier moet de resterende €75 betaald worden.

VRAAG & ANTWOORD

Kadobon

Een kadobon van Nail Atelier is 1 jaar geldig na uitgifte.

Een kadobon kan van ieder bedrag óf van iedere behandeling worden uitgegeven.

Een kadobon van Nail Atelier wordt altijd ingepakt als een kado. Je kan zelfs nog een mooie nagellak of andere verzorgingsproducten toevoegen om het kado nog mooier en persoonlijker te maken.

Ja! Je kan een kadobon afhalen bij de nagelstudio in Sassenheim. Alléén op afspraak!

Bekijk even de kadobon-pagina voor meer informatie.

Ja! Het is mogelijk om een kadobon online te bestellen. 

Kijk in onze shop!

VRAAG & ANTWOORD

RETOURNEREN

Je hebt na ontvangst van de bestelling 14 dagen de tijd om de retour aan te melden. Vervolgens heb je nog 14 dagen de tijd om de bestelling retour te sturen.

Kijk hier voor het retourbeleid.

Wanneer wij het pakket binnen hebben, maken wij het geld zo snel mogelijk – maar binnen uiterlijk 14 dagen – naar je over.

Je mag geen artikelen retour sturen die zijn geopend, gebruikt of waarvan de verzegeling verbroken is.

Ook is het niet mogelijk om na 14 dagen na ontvangst, nog een bestelling retour te melden.

Aanmelden van de retour is verplicht! Online retour melden is het makkelijkst, omdat je we dan gelijk alle gegevens hebben en jou een adreslabel kunnen aanbieden.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.